00:00

Referat: FC Näset - AIF Barrikaden

Startelva: Simon M G. Markus And, Alex, Matte, Viktor T – Aman, Tristan, Anton, Mathias E – Lamin, Oskar W
Avbytare var:
Lucas som spelade en kort period som högerback i andra halvlek men ganska snart tvingades utgå igen på grund av skadekänning.
Markus E som spelade sista 20 som vänster yttermittfältare.
Chanon som kom in som högerback med 20 minuter kvar för att sedan strax flytta över och avsluta matchen som vänsterback.
Alexander som spelade sista 12 och på den korta perioden hann med tre olika positioner på den korta tiden, som jag uppfattade det som mittfältare centralt och till höger och som högerback.
Henke som inte spelade alls.

Vi började rätt bra och redan i den 3:e min fick en av våra spelare ett sådant där friläge man någon gång men inte så ofta får att ensam kunna avancera mot mål utan någon med möjlighet att hinna fatt en men tyvärr blev avslutet totalt misslyckat. Trots vår hyfsade start kändes Näset farliga när de kunde vända spelet. De baserade redan från början sitt spel på snabba uppspel utan alltför mycket deltagande av de mittfältare som oftast upplevdes som bara två till antalet, de spelade nästan något slags 4-2-4. Deras offensiva spelare var både väldigt löpvilliga och väldigt löpsnabba, en kombination vi inte alltid haft så lätt att komma till tals med.

I den 13:e min tog Näset ledningen efter en hörna där det rådde en viss diskussion om bollen verkligen var över linjen men där det faktum att de normalt sett mest subjektiva i vårt lag inte var allt för upprörda och andra i vårt lag var helt säkra på att det var mål så var det säkert så-:) (från min position gick det definitivt inte att bedöma) och tre minuter senare kunde det lätt blivit ytterligare ett mål men där av deras anfallare med god fart lyckades vända bort två av våra försvarare och därmed skaffade sig ett utmärkt skottläge men där skottet gick tätt utanför.

Ungefär i samband med detta började vårt spel låsa sig på något sätt. Blev omständligt med relativt dåligt bolltempo och ofta dåliga passningar och lite slarviga bolltapp och bara lyckades vaska fram lite hörnor och halvchanser – precis som Näset som dock hotade aningen mer framåt. Jag skulle sammanfattningsvis vilja påstå att Näset ”vann halvleken på poäng” inte bara mål- utan också spelmässigt och var väl värda sin ledning.

I andra halvlek lyfte vi oss rätt mycket och skapade många jättebra målchanser. Ett par av dem slarvades bort på grund av dåliga beslut men ett mål gjorde vi efter en otroligt fin prestation av Aman. Tristan slog en hög boll ut mot vänsterkanten - där Aman för tillfället huserade efter att ha bytt kant med Mathias – som visserligen var välriktad men ändå svårfångad när den kom farande i den mycket lynniga och hårda vinden och man räknade med att den som så väldigt många andra från båda lagen skulle blåsa ut över linjen. Aman överraskade nog därför alla när han med en nedtagning av sällan skådat slag mer eller mindre klistrade fast bollen på vänsterfoten innan han avancerade in i straffområdet. Där befann sig ganska många spelare från båda lagen men Aman lyckades trixa sig fram till en position nära mål men också lite väl nära kortlinjen för ett framgångsrikt avslut. Han såg också för ett ögonblick ut att överväga att passa men valde att skjuta själv och bollen satt perfekt stolpe-in vid bortre stolpen. Denna vår kvittering kom i den 66:e min.

Även om vi nu dominerade klart spelmässigt kändes de aldrig riktigt ofarliga när de nu liksom vi gick för seger. Speciellt deras nr 9 Markus Holasek kändes alltid farlig. Han var både väldigt kraftfull i sitt spel och väldigt svår att ta bollen ifrån även i trånga situationer. Han var faktiskt otroligt bra och vi ska nog vara stolta över att ha lyckats hindra att han gjorde fler mål än det han gjorde.

I den tredje, och som det skulle visa sig sista, övertidsminuten hade Näset sin enda riktigt heta chans sedan en av deras spelare med några snabba dribblingar fick ett bra skottläge men där avslutet inte blev tillräckligt bra.
Var det något av lagen som mer än det andra förtjänade att vinna så var det väl vi men trots att statistiken nedan väl lite grann talar ett annat språk så kändes ett oavgjort resultat för mig på något sätt ändå mest rättvist.

En mycket sorglig sak inträffade cirka 10 minuter före slut när Lamin vid en kollision slog ut en tand och skadade en eller två andra.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 8-7 Avslut på mål: 10-7 Avslut utanför: 8-2